Begeleiding bij ziekte, handicap of ouderdom

Wij willen ouderen, mensen met een beperking en (chronisch) zieken helpen zo lang mogelijk zelfstandig te kunnen blijven wonen. Daarvoor bieden wij individuele begeleiding en groepsbegeleiding in brede zin.

Wij begrijpen dat de wereld steeds complexer wordt en dat het soms niet allemaal (meer) alleen lukt. Thuiszorg Geen Zorgen kan u helpen.

Waar heeft u hulp bij nodig?

Waar bieden wij begeleiding?

Wij bieden begeleiding in Amsterdam, in uw eigen omgeving. Wij komen dus bij u langs. Als er een afspraak of activiteit buiten de deur plaatsvindt of u wilt een keertje gezellig wandelen, begeleiden wij u.

Waar kunt u aan denken?

Van eenvoudige tot complexe hulpvragen, wij zijn in staat om uw behoeften te signaleren, het overzicht te behouden en passende oplossingen te bieden. Waar kunt u aan denken?

  • Wij helpen u bij het structureren van de dag en het scheppen van orde in uw leven.

  • Als u graag contact wilt leggen met andere mensen, ondersteunen we u daarbij. En we helpen om te zorgen dat het contact blijft, als u dat wilt.

  • We kijken samen naar uw administratie en uw financiën: wat moet u doen met brieven en rekeningen? En hoe gaat het financieel? Heeft u misschien recht op een bepaald potje? Dan helpen wij u met de aanvraag.

  • Wilt u naar buiten voor een activiteit buiten de deur? Dan begeleiden wij u als u dat wilt.

  • We helpen u als u het moeilijk vindt om gezond te eten en te koken. We denken na over wat u gaat koken en maken een boodschappenlijstje.

  • Misschien zijn er situaties in uw leven die u spanning of stress geven. We kunnen samen daarover praten. We geven advies over hoe u hiermee om kan gaan.

  • Wij kunnen voor u bellen of mailen waar nodig, bijvoorbeeld om een afspraak in te plannen bij de huisarts of om te bellen naar een instantie zoals de belastingdienst. Als dat nodig is, begeleiden wij u naar afspraken.

  • Als u op zoek bent naar een leuke hobby of dagbesteding, helpen we u. We zoeken samen naar een leuke invulling van de vrije tijd.

  • Wij zijn er om gezellig met u te kletsen.

Hoe werken wij?

Eerst onderzoeken we samen welke hulp er precies nodig is. Dus welke hulp u vraagt en wat we van elkaar verwachten. Dat doen we in overleg met u.

Onze betrokken en deskundige begeleiders stellen samen met u een passend plan op waarin wordt beschreven wat uw wensen en doelen zijn. Waar nodig vindt overleg met andere hulpverleners en betrokkenen plaats. De vooraf gestelde doelen zijn gericht op het verbeteren van de zelfredzaamheid en een betere kwaliteit van leven. Onze thuisbegeleiders bekijken uw situatie en kijken op een oplossingsgerichte manier met u mee naar wat u zelf kunt en welke ondersteuning u nodig heeft om de taken die u niet meer zelfstandig kunt doen, toch uit te voeren.

Onze aanpak kenmerkt zich door: resultaatgerichtheid, ontwikkelingsgericht, oog voor de menselijke maat en doortastendheid.

Hoe werkt de betaling van de zorg?

 U betaalt de zorg niet zelf. Thuisbegeleiding wordt vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning dan wel de Wet Langdurige Zorg. Kijk voor meer informatie hier.