Begeleiding van mensen met een Beschermd Wonen (Wmo) indicatie


Voor wie is dit type begeleiding?

Beschermd wonen is een vorm van wonen onder begeleiding voor mensen met psychische of psychosociale problemen. Dit kan gepaard gaan met matig of zwaar regieverlies of met een matige of zware, invaliderende aandoening of beperking. Deze begeleiding kan zowel worden ingezet voor cliënten waarbij weinig tot geen vooruitzicht op verbetering van die zelfredzaamheid bestaat als voor cliënten die behoefte hebben aan een tijdelijke intensivering van begeleiding en ondersteuning nodig hebben van professionele zorg met een 24 uurs beschikbaarheidsniveau.

Waar heeft u hulp bij nodig?

Waar bieden wij begeleiding?

Wij bieden begeleiding in Amsterdam, in uw eigen omgeving. Wij komen dus bij u langs. Als er een afspraak of activiteit buiten de deur plaatsvindt, begeleiden wij u.

Waar kunt u aan denken?

De ondersteuning die wij bieden is breed. U kunt denken aan begeleiding op verschillende levensgebieden als wonen, werken, dagindeling, praktisch functioneren, vrije tijd, financiën, persoonlijke ontwikkeling, sociale contacten en gezondheid. De begeleiding kan gericht zijn op het overnemen van deze taken of het toezicht hierop.

Hoe werken wij?

Kenmerkend voor het beschermd wonen zonder verblijf is dat er regelmatig een beroep wordt gedaan op de onplanbare zorg. Onze hulpverleners zijn daarom flexibel en altijd goed bereikbaar.

Eerst onderzoeken we samen welke hulp er precies nodig is. Dus welke hulp u vraagt en wat we van elkaar verwachten. Dat doen we in overleg met u.

Onze betrokken en deskundige begeleiders stellen samen met u een passend plan op waarin wordt beschreven wat uw wensen en doelen zijn. Waar nodig vindt overleg met andere hulpverleners en betrokkenen plaats. De vooraf gestelde doelen zijn gericht op het verbeteren van de zelfredzaamheid en een betere kwaliteit van leven. Onze thuisbegeleiders bekijken uw situatie en kijken op een oplossingsgerichte manier met u mee naar wat u zelf kunt en welke ondersteuning u nodig heeft om de taken die u niet meer zelfstandig kunt doen, toch uit te voeren.

Onze aanpak kenmerkt zich door: resultaatgerichtheid, ontwikkelingsgericht, oog voor de menselijke maat en doortastendheid.

Hoe werkt de betaling van de zorg?

 U betaalt de zorg niet zelf. Thuisbegeleiding wordt vergoed vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning dan wel de Wet Langdurige Zorg. Kijk voor meer informatie hier.